Witam was bardzo gorąco tu Młody szczęśliwy rolnik. Szczęśliwy dlatego, gdyż wylicytowałem na licytacji ogromne gospodarstwo wraz z niektórymi maszynami za na prawdę nie wielkie pieniądze.:Hay: Młody ponieważ mam niespełna 26 lat. Wraz z moją rodziną czyli dwójką dzieci i żoną przeprowadziliśmy się tam.:Hay: Gospodarstwo jest zadbane i było bardzo przyjemnie prowadzone. Niestety prowadzę ja sam z moim starszym synem i dwoma znajomymi którzy znają się na rzeczy.lush:W promieniu kilkunastu kilometrów nie ma żadnego innego tak dużego gospodarstwa, ale jestem zadowolony bo obrabiam około 150ha ziemi uprawnej i 30ha łąk więc jest w co "ręce wsadzić":Hay:. Będę wam przedstawiać zdjęcia w formacie slajdów, gdyż bardzo lubię robić dużo zdjęć.
Na początek żniwa PSZENICY. Wykosiłem jakieś 38ha. Poszło dość ładnie i bez większych kłopotów.
Wystąpili: Ursus1634 potem Zetor16245 plus dwie przyczepy HL i AUTOSAN, Fortschritt E516 i E517 ze zmienionymi hederami z kombajnu Fortschritt E524.
Tylko zarejestrowani i aktywni użytkownicy mogą widzieć linki.
Proszę o komentarze i krytykę, aby następne zdjęcia były lepsze
Ursus jest bogiem , orka nałogiem , sianie zabawą a ropa podstawą!staram się o wyszą rangępomogłem postaw browca!:90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do swojej sygnatury Trollom, spamerom i NEO mówię stop!Jesteś za?Dodaj do podpisu !
Ursus jest bogiem , orka nałogiem , sianie zabawą a ropa podstawą!staram się o wyszą rangępomogłem postaw browca!:90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do swojej sygnatury Trollom, spamerom i NEO mówię stop!Jesteś za?Dodaj do podpisu !
Żniwa rzepakowe.
cz1. Tylko zarejestrowani i aktywni użytkownicy mogą widzieć linki.
cz2. Tylko zarejestrowani i aktywni użytkownicy mogą widzieć linki.
Heh wszystko idzie jak ta lala wykosiłem rzepak i zabrałem trochę pieniędzy z rzepaku sypnęło ładnie z hektara około 12ha a było jakieś 41 hektarów czyli całkiem ładnie poszło i bez większych przeszkód. Wracając do moich zakupów to kupiłem Claas-a Lexion580C i John Deer-a 2066 musiałem sprzedać Fortschritt-y bo były już przestarzałe, oraz kupiłem sobie jeszcze jeden ciągnik Case IH 7250 ah to jest moje oczko w głowie 280 KM z przednim TUZ-em.
oto kilka zdjęć Tylko zarejestrowani i aktywni użytkownicy mogą widzieć linki.